WEAVEBIRD HELP
SENSORS TESTING

 

PROBLEM WITH THE SOLENOIDS NOT MOVING BACK AND OR THE PATTERN NOT SWITCHING WHEN THE SHED CLOSES.

1) Push down the right treadle in order to completely open both arms

2) Unscrew the magnet bracket

3) Note that the magnet which is probably glued to the bracket has a small red dot. This indicates the right side which will face the sensors.
Both the magnet and the sensors will work only on one side.
The default side for the magnet is the one with the red mark.
The default side for both sensors is the one with very small white writing at the end.

4) Take both sensors out of the groove. Save the Handi-Tak

5) Start the software and power the Interface box.

6) Start a plain weave pattern. As soon as the first series of the solenoids is activated, take the magnet bracket in your hand and pass it in front of each sensor until the solenoids move back.
Note which sensors worked and not which of that sensor worked.
THIS SENSOR WILL HAVE TO BE INSTALLED IN THE GROOVE AT THE LOWER MARK.

7) Pass the magnet in front of the other sensor.
This action will switch the pattern and a new series of solenoids will be activated.
THIS SENSOR WILL HAVE TO BE INSTALLED IN THE GROOVE AT THE UPPER MARK.

Note: approximately 1 minute after the solenoid selection is made, the solenoids will move back by themselves to avoid overheating.
As soon as the selection is made, the shed should open (magnet passes in front of the lower sensor)

If the complete sequence works, re-install the sensors in the groove (at the black marks) and the magnet to its original place.
Check that the magnet passes in front of both sensors.
Start weaving.

Any problems at any stage of this instruction have to be reported to info@leclerclooms.com with the complete explanation referring to this instruction steps.

Feb/11/2009 version